polecamy
Oświęcimskie Wieści z ratusza – FILM
Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany – układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.
O tym, że Magda Gessler portal Fakty Oświęcim pisały pierwsze w artykule Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Babicach
Restauratorka przyglądała się naszej lokalnej kuch ni zawitała do Zatora, gdzie króluje oczywiście karp. Wraz z uczniami Wielozawodowego Zespołu Szkół w Zatorze gotowała czosnkowy kapuśniak na karpiu, zapieczony na złoto karp w kapuście i pomidorach, pikantna zapiekanka z karpia i słodkie bataty oraz karp z rusztu. Szkoła dysponuje jedną z najnowocześniejszych pracowni gastronomicznych w Polsce. Więcej o tej wizycie pisaliśmy w artykule Magda Gessler u zatorskich uczniów – FOTO
„Idąc za myślą Pani Magdy nasze dania to dania kuchni staropolskiej, czyli babskiej. Ich bazą są dobra natury czyli grzyby, świeże ryby łączone z naturalnymi przyprawami gdyż nie stosujemy żadnych konserwantów ani ulepszaczy smaku” – mówi właścicielka restauracji – „Nasze dania od początku do końca są wynikiem naszej ciężkiej pracy, aby było smacznie jak u babci. Nasz ciepły klimat i domowe menu stworzyliśmy razem z Panią Magdą, która nauczyła nas jak w naszej kuchni dbać o dobry smak”.
Premierowy odcinek z powiatu oświęcimskiego na antenie TVN nastąpi dzisiaj o godzinie 21.30.
W dniu testu Magdy Gessler, 22 listopada zaproszeni byli rodzina, przyjaciele właścicieli oraz przypadkowe osoby. Osoby pochlebnie wypowiadały się na temat menu. Poniżej komentarze czytelników eFO na naszym Facebooku o restauracji:
Zajazd Babski już po „Kuchennych Rewolucjach”. Lokal ma serwować specjały starej kuchni i dania lokalne. Czy będzie… Opublikowany przez Fakty Oświęcim 22 listopada 2017
Zajazd Babski już po „Kuchennych Rewolucjach”. Lokal ma serwować specjały starej kuchni i dania lokalne. Czy będzie…
Opublikowany przez Fakty Oświęcim 22 listopada 2017
Przeczytaj również:
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Babicach