Cupping, czyli degustacja kawy z palarnią WeCoffee

Redakcja eFO  |   Kulinaria  |   9 marca 2019 09:22
Udostępnij

Jeśli lubisz kawę, chcesz dowiedzieć się więcej na temat jej różnorodności oraz spróbować, jak zaskakujące smaki może w sobie kryć ten napój – przyjdź do Cafe Bergson na cupping z palarnią kawy WeCoffee.

Czym jest cupping? Jest to degustacja kawy pod okiem specjalistów. Będziecie mieli okazję spróbować kaw przygotowanych z ziaren z różnych rejonów świata, a również posłuchać o tym, co kształtuje jej smak – od miejsca pochodzenia, sposób zbiorów, obróbkę, wypalanie i mielenie, aż po sposób zaparzenia.

A kawa wcale nie musi być gorzka – może być słodka, kwaśna, owocowa, cytrusowa, kwiatowa. W filiżance kawy niektórzy są w stanie wyczuć takie nuty smakowe jak pomarańcza, pieprz, gałka muszkatołowa – czy jagoda.

Cupping rozpocznie się w piątek 22 marca w Cafe Bergson o godzinie 17 i potrwa dwie godziny. Liczba miejsc jest ograniczona.
Bezpłatnej rejestracji uczestników można dokonać na stronie cupping.evenea.pl

 

Zobacz również:

Technik weterynarii

 

Najnowsze realizacje wideo

.
Kalendarium
Reklama
. . . . . . . . . . . . . . .