Cupping, czyli degustacja kawy z palarnią WeCoffee

0 Redakcja FO  |   Kulinaria  |   9 marca 2019

Jeśli lubisz kawę, chcesz dowiedzieć się więcej na temat jej różnorodności oraz spróbować, jak zaskakujące smaki może w sobie kryć ten napój – przyjdź do Cafe Bergson na cupping z palarnią kawy WeCoffee.

Czym jest cupping? Jest to degustacja kawy pod okiem specjalistów. Będziecie mieli okazję spróbować kaw przygotowanych z ziaren z różnych rejonów świata, a również posłuchać o tym, co kształtuje jej smak – od miejsca pochodzenia, sposób zbiorów, obróbkę, wypalanie i mielenie, aż po sposób zaparzenia.

A kawa wcale nie musi być gorzka – może być słodka, kwaśna, owocowa, cytrusowa, kwiatowa. W filiżance kawy niektórzy są w stanie wyczuć takie nuty smakowe jak pomarańcza, pieprz, gałka muszkatołowa – czy jagoda.

Cupping rozpocznie się w piątek 22 marca w Cafe Bergson o godzinie 17 i potrwa dwie godziny. Liczba miejsc jest ograniczona.
Bezpłatnej rejestracji uczestników można dokonać na stronie cupping.evenea.pl

 

Zobacz również:

Technik weterynarii

 

Komentarze

Zostaw komentarz


Redakcja portalu zastrzega sobie prawo usuwania komentarzy obraźliwych dla innych osób, zawierających słowa wulgarne lub nie odnoszących się merytorycznie do tematu artykułu, wpisu, obiektu. Informujemy, że oprogramowanie rejestruje dane osoby komentującej (IP, czas), które na wniosek prokuratury, sądu lub policji mogą zostać przekazane celem ścigania sprawców czynów sprzecznych z prawem.

Więcej informacji w regulaminie komentarzy.

Kalendarium
. . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



Archiwa