KULINARIA. Naleśniki z kaszą gryczaną i jajkiem sadzonym

Jola Wodniak  |   Kulinaria  |   19 stycznia 2014 11:57
Udostępnij

Dziś trochę nietypowe danie poleca Dziewczyna z kodeksem, która jest wielką miłośniczką naleśników. Autorka przepisu postanowiła połączyć jajko sadzone i naleśniki.

Co potrzeba?

Na naleśniki: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 1 szklanka mleka oraz 1 szklanka wody.

Na farsz: 2 woreczki kaszy gryczanej, 1-2 cebulek, kilka ogórków kiszonych i 1 łyżeczka musztardy.

Jak przygotować?

Z podanych składników przygotuj masę naleśnikową, a następnie usmaż naleśniki.

Cebulę obierz i drobno posiekaj, podsmaż na oleju wraz z paroma ząbkami czosnku. Dodaj do tego ugotowaną kaszę i posiekanego w kostkę ogórka kiszonego. Całość dopraw solą i pieprzem, ewentualnie musztardą.

Na każdy naleśnik ułóż jajko sadzone. Posyp solą i pieprzem.

Smacznego.

Najnowsze realizacje wideo