KULINARIA. Makaron z pomidorami i szpinakowym pesto

Jola Wodniak  |   Kulinaria  |   23 lutego 2014 12:02
Udostępnij


Naturhouse poleca makaron z pomidorami i szpinakowym pesto zapewniając, że nie musimy się martwić o zbędne kalorie.

Co potrzeba?

Na sos – 100g makaronu, 6 pomidorków koktajlowych, 200 g piersi z kurczaka, sól, pieprz oraz 3-4 łyżki kremowego jogurtu.  
Na szpinakowe pesto – szklanka umytych liści szpinaku (mocno upchanych), 2 duże ząbki czosnku, 2 łyżki startego parmezanu i 3 łyżki oliwy.

Jak przygotować?

Wszystkie składniki na pesto umieścić w misce i miksować blenderem na gładką masę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy i wyciśniętym ząbkiem czosnku.

Łyżkę oliwy rozgrzać na głębokiej patelni, podsmażyć piersi z kurczaka na złocisty kolor. Dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i podsmażyć jeszcze kilka minut. Następnie dodać makaron i pesto, wymieszać.

Odstawić z ognia, na końcu dodać jogurt i wszystko razem wymieszać.

Jak podawać?

Posypać świeżo zmielonym pieprzem, podawać najlepiej w głębokim talerzu.

Smacznego

Nasz FunPage na facebook

Aby umówić się na bezpłatną konsultację wystarczy kliknąć w poniższy przycisk:

Najnowsze realizacje wideo