polecamy
Oświęcimskie Wieści z ratusza – FILM
Naturhouse poleca makaron z pomidorami i szpinakowym pesto zapewniając, że nie musimy się martwić o zbędne kalorie.
Co potrzeba?
Na sos – 100g makaronu, 6 pomidorków koktajlowych, 200 g piersi z kurczaka, sól, pieprz oraz 3-4 łyżki kremowego jogurtu. Na szpinakowe pesto – szklanka umytych liści szpinaku (mocno upchanych), 2 duże ząbki czosnku, 2 łyżki startego parmezanu i 3 łyżki oliwy.
Jak przygotować?
Wszystkie składniki na pesto umieścić w misce i miksować blenderem na gładką masę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy i wyciśniętym ząbkiem czosnku.
Łyżkę oliwy rozgrzać na głębokiej patelni, podsmażyć piersi z kurczaka na złocisty kolor. Dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i podsmażyć jeszcze kilka minut. Następnie dodać makaron i pesto, wymieszać.
Odstawić z ognia, na końcu dodać jogurt i wszystko razem wymieszać.
Jak podawać?
Posypać świeżo zmielonym pieprzem, podawać najlepiej w głębokim talerzu.
Smacznego Nasz FunPage na facebook
Aby umówić się na bezpłatną konsultację wystarczy kliknąć w poniższy przycisk: