polecamy
Oświęcimskie Wieści z ratusza – FILM
Jak przystało na szkołę kształcącą m.in. przyszłych kucharzy, jego punktem kulminacyjnym jest degustacja potraw przygotowanych przez uczniów pod kierunkiem nauczycieli zawodu.
W tym roku impreza przebiegła pod hasłem „Ziemniak wraz z marchewką tworzą parę krzepką”, a jej gwiazdami były właśnie te oto warzywa, których walory smakowe mogli podziwiać wszyscy uczestnicy.
„Zanim jednak zostały spałaszowane pyszne prażone, placki z ziemniaków z marchewkową sałatką oraz inne specjały, organizatorzy zadbali, by wyostrzyć apetyty” – relacjonuje Jarek Górnicki z Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej.
Uczniowie, a także nauczyciele, najpierw ruszyli więc tańczyć ćwicząc tradycyjnego belgijskiego i zorbę, a potem zaprezentowali pokaz mody zawodowej – na wesoło.