polecamy
Oświęcimskie Wieści z ratusza – FILM
Młodzież popularyzowała smaczne, a ciągle mało obecne na naszych talerzach warzywa, jak kabaczek i dynia. Świadomi tego organizatorzy przygotowali różne atrakcje.
„Każda klasa mogła zaprezentować się, przyozdabiając w wybrany przez siebie sposób jedną literkę z hasła „Ekonomik – szkoła z pasją”. Uczniowie wykonali to zadanie, wykazując się niezwykłą inwencją, a ich oryginalność i pomysłowość” – relacjonuje Jarosław Górnicki z Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu.
Tego dnia uczniowie mogli wziąć udział w tańcach integracyjnych, a także drużynowych mistrzostwach szkoły w lekkiej atletyce. Zwyciężyła klasa IV TOH.
„W tym roku jednak mieliśmy okazję poćwiczyć również ogniste flamenco, które poprowadziła goszcząca w naszej szkole wolontariuszka z Hiszpanii” – dodaje Górnicki – „Na zakończenie wszyscy mogli spróbować lokalnych specjałów – prażonych oraz przysmaków z kabaczka i dyni przyrządzonych przez uczniów klas gastronomicznych.