Witold Mondry mistrzem Hell’s Kitchen – FILMY

Jola Wodniak  |   Fakty,Kulinaria  |   27 kwietnia 2023 14:44
Udostępnij

Witold Mondry z Poręby Wielkiej okazał się najlepszym kucharzem ósmej edycji programu „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”.

Po wielu wyzwaniach i zadaniach, to właśnie mieszkaniec powiatu oświęcimskiego zdobył tytuł mistrza kuchni oraz nagrodę w wysokości 100 tysięcy złotych na staż w restauracji Mateusza Gesslera.

Program „Hell’s Kitchen” 

To popularne show kulinarno-rozrywkowe, w którym rywalizują pod okiem szefa kuchni, gdzie w ostatniej dwóch edycji był Mateusz Gessler.

Witold Mondry sprawdził swoje umiejętności kulinarne i zdolności przywódcze, co zaowocowało jego skutecznością w programie. Na przestrzeni edycji „Hell’s Kitchen” szefami kuchni byli także Michał Bryś i Wojciech Modest Amaro. Asystenci szefa kuchni, którzy przygotowują kucharzy, współpracują z innymi kulinarnymi, takimi jak „Top Chef”.

 

 

 

W programie uczestnicy musieli wykazać się umiejętnościami kulinarnymi, przygotowując dania spełniające prawidłowe kryteria.

Witold Mondry udowodnił, że ma talent i pasję do gotowania. Jego zwycięstwo jest dowodem na to, że ciężka praca i determinacja przynoszą pozytywne efekty.

„Nie jestem w stanie opisać swojego szczęścia które jest we mnie jest i jaką ogromną wdzięczność czuje że jestem tu gdzie jestem. Mój sukces to zasługa wielu ludzi których spotkałem na swojej drodze w kuchni i życiu. Bardzo dziękuje mojej rodzinie która w tym szczególnym dla mnie dniu była przy mnie! Wspierają mnie od samego początku i pchają do przodu abym robił w życiu to co czuje i kocham” – napisał Witek w social mediach.

Warto śledzić bloga Witka na YT – Gotuj z Wiciem

Swoje kulinarne poczynania oraz pasję do wędkarstwa przedstawia na swoim kanale na YouTube.