polecamy
Oświęcimskie Wieści z ratusza – FILM
Fakty z powiatu: Przegląd najważniejszych wydarzeń – FILM
Witkek Mondry (z od lewej) został mistrzem Hell's Kitchen Polska. Fot. FB / Hell's Kitchen Polska
Po wielu wyzwaniach i zadaniach, to właśnie mieszkaniec powiatu oświęcimskiego zdobył tytuł mistrza kuchni oraz nagrodę w wysokości 100 tysięcy złotych na staż w restauracji Mateusza Gesslera.
To popularne show kulinarno-rozrywkowe, w którym rywalizują pod okiem szefa kuchni, gdzie w ostatniej dwóch edycji był Mateusz Gessler.
Witold Mondry sprawdził swoje umiejętności kulinarne i zdolności przywódcze, co zaowocowało jego skutecznością w programie. Na przestrzeni edycji „Hell’s Kitchen” szefami kuchni byli także Michał Bryś i Wojciech Modest Amaro. Asystenci szefa kuchni, którzy przygotowują kucharzy, współpracują z innymi kulinarnymi, takimi jak „Top Chef”.
W programie uczestnicy musieli wykazać się umiejętnościami kulinarnymi, przygotowując dania spełniające prawidłowe kryteria.
Witold Mondry udowodnił, że ma talent i pasję do gotowania. Jego zwycięstwo jest dowodem na to, że ciężka praca i determinacja przynoszą pozytywne efekty.
„Nie jestem w stanie opisać swojego szczęścia które jest we mnie jest i jaką ogromną wdzięczność czuje że jestem tu gdzie jestem. Mój sukces to zasługa wielu ludzi których spotkałem na swojej drodze w kuchni i życiu. Bardzo dziękuje mojej rodzinie która w tym szczególnym dla mnie dniu była przy mnie! Wspierają mnie od samego początku i pchają do przodu abym robił w życiu to co czuje i kocham” – napisał Witek w social mediach.
Swoje kulinarne poczynania oraz pasję do wędkarstwa przedstawia na swoim kanale na YouTube.