KULINARIA. Domowa maggi

Jola Wodniak  |   Kulinaria  |   12 kwietnia 2015 00:58
Udostępnij

Maggi, domowy przepis na wszystkie smaczne, domowe zupy i sosy. Od małego człowiek jest zżyty z tą przyprawą tylko, że kupna maggi ma różne w sobie dodatki, które nie służą naszemu zdrowiu. Polecam zrobić ją z naturalnych przypraw jakie mamy w domu.

 
Co potrzeba?

Po garści: prażonej cebulki, pieprzu czarnego, 1 łyżka pieprzu czarnego w ziarnach, 1duzej cebuli w plastrach, 3 duże łyżki soli kamiennej (musi być słone), kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego, 1-2 suszone grzybki oraz 5 dkg. lubczyku suszonego.

Jak przygotować?

Do małego rondelka wlewamy 2/3 jego wysokości zimnej wody, dodajemy cebulę świeżą, cebulkę prażoną i resztę podanych składników. Mieszany i gotujemy około30 minut. Cedzimy i przelewamy do słoika. Zakręcamy i trzymamy w lodówce.

Smacznego.