Food trucki opanowały rynek – FILM, FOTO

Jola Wodniak  |   Fakty,Kulinaria  |   21 maja 2018 19:35
Udostępnij

W weekend na Rynku Głównym w Oświęcimiu zagościł kolejny raz Festiwal Food Trucków, czyli pojazdów serwujących dania “na ulicy”, tzw. street food.

Można było zarówno popróbować oryginalnych burgerów w różnych wariacjach, belgijskich frytek, czy zasmakować się w kuchni meksykańskiej a nawet orientalnej. Przez dwa dni rynek odwiedziły tłumy oświęcimian i wielu gości z okolicznych miejscowości.

 

Mały przegląd tego, co dzieje się na rynku w Oświęcimiu😂😀😂😀😂

Opublikowany przez Fakty Oświęcim / Dzieje się FO 20 maja 2018

Nie wystarczy kiełbasa z grilla

Moda na food trucki trafiła do Polski ze Stanów Zjednoczonych. To lepsza, bardziej ekskluzywna wersja zwykłych przyczep z jedzeniem. Właściciele mobilnych ciężarówek dbają o ich wygląd. Często przypominają stacjonarne kuchnie w dobrych restauracjach. Zakup samochodu, wyposażenie go w gastronomiczny sprzęt to wydatek nawet 90 tysięcy złotych. KOneserom jedzenia nie wystarczą kiełbaska z grilla czy kurczak z rożna. W food truckach można zjeść potrawy z wołowiny dobrej jakości lub dania wegetariańskie z warzywami, często z ekologicznych upraw.

Obserwuj Fakty Oświęcim na Instagramie:

Było pysznie i wiosennie. Słodko, słono i oczywiście pikantnie
 

Najnowsze realizacje wideo

.
Kalendarium
Reklama
. . . . . . . . . . . . . . .