polecamy
Oświęcimskie Wieści z ratusza – FILM
Zanim jednak doszło do degustacji uczniowie wraz z nauczycielami zatańczyli poloneza. Tanecznym krokiem przyszli do suto zastawionych stołów, by oddać się kulinarnej uczcie.
„To cykliczna impreza w naszej placówce, którą przerwała jedynie pandemia. Zaproszonych gości i naszych uczniów chcemy co rok gościć smacznymi potrawami, które przygotowali uczniowie klas gastronomicznych – powiedziała Edyta Bogusz, dyrektorka Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu.
Na stołach znalazła się jajecznica, schab, kaczka, sery, swojski smalec, kiszone ogórki, czy masło z czarnuszką. Podczas staropolskiego śniadania nie mogło zabraknąć sernika i innych pysznych dań, które przygotowali uczniowie klas gastronomicznych wraz nauczycielkami – Elżbietą Płotkowiak, Katarzyną Łąka-Judą i Klementyną Habczyk.