Sałatka z makaronu ryżowego

Agnieszka Bylica  |   Kulinaria  |   23 października 2016 20:30
Udostępnij

Sałatka, którą robię bardzo często na różne okazje.

Makaron ryżowy i paluszki krabowe są produktami raczej bezsmakowymi, ale w połączeniu ze świeżym ogórkiem i aromatycznym koperkiem nabierają nowego wyrazu.

Co potrzeba?

Makaron ryżowy – 1 opakowanie, paluszki krabowe – 250 g, koperek – 1 pęczek, ogórek zielony – 1 szt., sól – do smaku, pieprz – do smaku

Sos: majonez – mały słoiczek, jogurt naturalny – 1 mały kubeczek,  musztarda – 1 łyżka

Jak przygotować?

Makron ryżowy namaczamy w gorącej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Odcedzamy, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Paluszki krabowe kroimy na małe kawałki. Wszystko mieszamy.

Sos: łączymy składniki sosu majonezowego i mieszamy razem z sałatką. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego.

Najnowsze realizacje wideo

Agnieszka Bylica

Jaka jestem? Energiczna, uśmiechnięta i zadowolona z życia… Agnes. Zaraz po pracy KUCHNIA to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu. Gotowanie mnie odpręża. Do tego przydaje się moja świetna organizacja pracy, bo im więcej potraw do zrobienia, a mniej czasu – tym większe dla mnie wyzwanie. Mam nadzieję, że moje przepisy będą inspiracją, dla wielu osób, które pokochają gotowanie tak jak ja i za jakiś czas powiedzą – Gotowanie to fajna sprawa! Przepisy pochodzą z różnych źródeł – głównie z rodzinnych zeszytów i od znajomych, są też moje własne inspiracje. Na stronie można znaleźć też przepisy wzorowane na innych - pochodzących z książek czy programów kulinarnych – zawsze są wówczas opatrzone odpowiednią adnotacją. Ich zaletą oprócz tego że są sprawdzone jest prostota wykonania. To co dla mnie liczy się przy gotowaniu i pieczeniu to to, by za długo nie bawić się z jedną potrawą, ale żeby efekt końcowy dał rozkosz naszemu podniebieniu :) Więcej przepisów na stronie www.natalerzuagnes.pl