Festival Smaków Polski w Energylandii

Materiał zlecony  |   Fakty,Kultura i rozrywka  |   3 września 2016 06:38
Udostępnij

Polska kuchnia wielu regionów w jednym miejscu. Szykuje się Festival Smaków Polski w Energylandii.

W weekend 3-4 września Największy Park Rozrywki w Polsce – Energylandia w Zatorze, który na powierzchni użytkowej aż 26 hektarów mieści blisko 60 atrakcji, w tym największe w Europie Środkowo-Wschodniej Roller Coastery oraz inne potężne atrakcje już teraz zaprasza na wyjątkowe święto regionalnych kuchni z całej Polski.

Tym razem naszym gościom zaserwujemy niepowtarzalną, kulinarną podróż, podczas której zaserwujemy najlepsze regionalne potrawy, przygotowane przez kucharzy z takich regionów jak Podhale, Śląsk, Podlasie, Pomorze, Wielkopolska, Ziemia Świętokrzyska, Łódzka czy w końcu nasza Małopolska. Za prezentacje dań, przeznaczonych oczywiście do degustacji, zadbają mistrzowie w swoim fachu:

– Giancarlo Russo
– Robert Sowa
– Andrzej Polan
– Mariusz Gachewicz
– Robert Dragunowicz
– Robert Głyda
– Zbigniew Kopycki
– Krzysztof Gawlik
– Piotr Sabala
– Piotr Bassara
– Adam Adamczak
– Jarosław Bieńkowski Materiał