40 tysięcy złotych dla Soły za trzecią ligę

Redakcja eFO  |   Piłka nożna  |   2 lipca 2018 16:21
Udostępnij

Trenerzy i zawodnicy Soły Oświęcim otrzymali nagrody od prezydenta Oświęcimia o łącznej wartości 40 tysięcy złotych. To podziękowanie za utrzymanie się w trzeciej lidze ligi małopolsko-świętokrzyskiej.

„To ważne osiągnięcie sportowe dla całego klubu, na które złożyła się praca trenerów, działaczy, a przede wszystkim samych zawodników. Sukces ma szczególne znaczenie ponieważ został osiągnięty w bardzo trudnym dla klubu okresie, po wycofaniu się sponsora” – informuje Katarzyna Kwiecień, rzeczniczka oświęcimskiego magistratu – „Piłkarze seniorskiej drużyny, trenerzy otrzymali od prezydenta nagrody o łącznej wartości 40 tys. zł za  promowania Oświęcimia jako ważnego ośrodka sportowego”.

Nagrody rozdysponował klub, bowiem to właśnie trenerzy wraz z działaczami mają najlepszą wiedzę o tym, kto miał jaki wkład w końcowy wynik drużyny.

Podczas spotkania prezydent złożył zawodnikom, trenerom i działaczom gratulacje oraz życzył dalszych sukcesów. Wyraził również nadzieję, że zawodnicy dalej będą grali na poziomie trzecioligowym. Zapewnił o wsparciu dla klubu również w roku przyszłym, tym bardziej, że będzie to rok jubileuszu 100-lecia istnienia KS „Soła”.

„Trener Łukasz Jasek dziękując powiedział, że drużynę czeka jeszcze wiele wyzwań i ma nadzieję, że ta współpraca pomiędzy miastem, a klubem będzie dalej tak owocna. Dodał też, że  poza wymiarem materialnym odbierana jest jako wsparcie drużyny w tak trudnym dla niej czasie” – dodaje Katarzyna Kwiecień.

Nagrody otrzymali trenerzy: Tomasz Świderski, Robert Mioduszewski i Łukasz Jasek oraz zawodnicy: Kacper Mioduszewski, Patryk Pawela, Dominik Gaudyn, Mateusz Stankiewicz, Paweł Rogala, Jakub Tracz, Mateusz Pańkowski, Piotr Fortuna, Jakub Ptak, Mateusz Duda, Bartosz Szcząber, Patryk Skrzypniak, Arkadiusz Chlebowski, Eryk Ceglarz, Radosław Syguła, Dawid Ochman, Michał Płonka, Maksymilian Nowak i Mikołaj Kukiełka.

Najnowsze realizacje wideo

.
Kalendarium
Reklama
. . . . . . . . . . . . . . .