Przyjdź na grilla do Miasto Pracowni

Jola Wodniak  |   Fakty,Kulinaria  |   25 maja 2018 10:20

Kolejne spotkanie kulinarne planuje Fundacja Miasto Pracownia. Jak zapowiadają Katarzyna Heród i Dorota Zwolak i firma Rogalscy od Pokoleń – będzie smacznie.

Grill w Pracowni

„Tego jescze u nas nie było. A dzieki wsółpracy z firmą Rogalscy od pokoleń stanie się możliwe” – cieszą się Katarzyna Heród i Dorota Zwolak z Fundacji Miasto Pracownia – „Kolejne pyszne spotkanie przed nami. Koniecznie zarezerwujcie sobie termin, przynieście ze sobą dodatki do grilla, a my zadbamy o całą resztę”.

Podczas warsztatów Miasto Pracownia od Kuchni każdy z uczestników będzie mógł pochwalić się swoją potrawą na grilla i wymienić przepisem z inną osobą. O wyroby wędliniarskie na grilla zadba firma Rogalscy od pokoleń. Warsztaty rozpoczną się w sobotę 26 maja. Start o godzinie 16.

Czy Dorota i Kasia lubią gotować, jaką lubią kuchnię?

Dorota:

„Lubię gotować, ale nie zawsze mam możliwości i czas, aby zatracić się w kuchennych wyzwaniach. Preferuję kuchnię prostą i świeżą, bo wtedy jedzenie jest mniej przetworzone i łatwiejsze w wykonaniu. Przyrządzając prostą i szybką potrawę mogę poświęć więcej czasu na posiłek, a to jest dla mnie bardzo ważne, bo dużo większą miłością darzę samo jedzenie niż gotowanie.”
Kasia

„Lubię gotować, chociaż nie mam na to za dużo czasu. Nie ukrywam, że wolę, kiedy ktoś przygotowuje jedzenie dla mnie. Ale uwielbiam jeść, sprawia mi to niesamowitą przyjemność. Uwielbiam smakowanie mowych potraw, odkrywanie nowych smaków. Kiedy spotkamy się z przyjaciółką z Gdańska zawsze spędzamy czas na wyszukiwaniu fajnych miejsc i próbowaniu nowych rzeczy, nasze spotkania to jedna wielka poezja smaków. Nie ukrywam, że przygotowanie dania na nasze wydarzenie będzie dla mnie wyzwaniem, lubię kuchnię mięsną. Już nie mogę się doczekać próbowania nowych dań, zbierania przepisów i włączania ich w codzienną dietę”.