polecamy
Fakty z powiatu: Urodziny w bożonarodzeniowej atmosferze – FOTO
Oświęcimskie Wieści z ratusza – FILM
Fakty z powiatu: Przegląd najważniejszych wydarzeń – FILM
Często korzystamy z przepisów od swoich przyjaciół, którzy mają duży potencjał w gotowaniu przepysznych dań, a nie mają jak się tym podzielić. Właśnie ta zupa jest takim eksperymentem i trzeba przyznać bardzo udanym.
Wiele osób zastanawia się nie raz co dziś ugotować na obiad. Gdy nic nie chce robić i chętnie zamówilibyśmy pizzę na wynos. A to pada deszcz, a to wstaliśmy lewą nogą z łóżka,a to złapało na czyste lenistwo. Każdy dzień, ma dobre i złe strony. Nikt z nas nie jest doskonały. Dlatego często sięgamy po jakiś ciekawy przepis. Poniżej przedstawimy przepis Danuty Rozmys.
Chciałabyś przygotować zapiekankę, ale zniechęca Cię wizja spędzenia kilkudziesięciu minut na jej przygotowanie? Mamy na to sposób: zapiekanka z surowego ryżu! Nie musisz wcześniej go gotować, ba! nie musisz nawet smażyć wcześniej mięsa, wystarczy, że wrzucić wszystko do naczynia, a piekarnik zrobi wszystko za Ciebie.
Koniec z kupowaniem drogich, ozdobnych muffinów w cukierniach, skoro jeszcze ładniejsze możemy robić sami, a ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia – radzi Maria Kwarciak, autorka przepisu na anielskie czekoladowe mufinki.
Maria Kwarciak dzieli się swoim pomysłem na domowy sos żurawinowy. Idealny do mięsa , wędlin, serów, zapiekania, nadziewania i ozdabiana potraw. Świetnie nadaję się również na prezent dla gości.
Jeśli nie masz pomysłu na owoce, zrób z nich tartę. Przepis polecany przez autorkę bloga Gotuj z kodeksem. Chcesz przesłać artykuł? Kliknij TUTAJ.
Nikt nie lubi marnować żywności, ale co zrobić z chlebem, który swoją młodość ma już dawno za sobą, a teraz swym wyglądem przypomina bardziej skorupę żółwia? Wbrew pozorom jest to jeszcze produkt do absolutnego wykorzystania w kuchni. Co z niego zrobić? Oczywiście zapiekankę!
Są zdrowe, pyszne, orzeźwiające, efektowne i odżywcze. Mowa o koktajlu przygotowanego przez Marię Kwarciak, autorkę bloga Pin Up Mary.
Chcesz zabłysnąć przed gośćmi i zdobyć tytuł perfekcyjnej gospodyni? A może czeka Cię wizyta teściowej, której bardzo chcesz zaimponować? Bez względu na czekające Cię odwiedziny, to ciasto uczyni Cię bohaterką we własnym domu, bo jemu nikt nie zdoła się oprzeć.
Kruche, błyszczące ciasto francuskie, aromatyczne grzyby i soczysty bardzo cienko krojony boczek a środku diamencik. Polędwica wołowa musi być traktowana z wyjątkową czułością. Polecamy przepis na Beef Wellington w wykonaniu Marii Kwarciak.