KULINARIA. Sałatka z burakiem i rukolą

Jola Wodniak  |   Kulinaria  |   18 kwietnia 2015 09:47
Udostępnij

NATURHOUSE Oświęcim poleca na wiosenne kolecje sałatkę z burakiem i rukolą. Jest pyszna, zdrowa i dietetyczna.

Co potrzeba?
Garść rukoli, garść świeżego szpinaku, szklanka pomidorów koktajlowych, 1 plaster sera camembert lub brie, jeden pieczony w folii burak, jedna łyżka orzechów pinii oraz jedna łyżka oliwy.

Jak przygotować?

Szpinak i rukolę umyć, ułożyć na talerzu, dodać pokrojone w połówki pomidory koktajlowe. Plaster sera i buraka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać 1 łyżkę oliwy i posypać orzechami.

Smacznego.

Komentarze
  • 19 kwietnia 2015 06:08

    wefe

    Mam prostszy przepis- wrzucić granat do BMW i sałatka z buraka gotowa.


Redakcja portalu zastrzega sobie prawo usuwania komentarzy obraźliwych dla innych osób, zawierających słowa wulgarne lub nie odnoszących się merytorycznie do tematu artykułu, wpisu, obiektu. Informujemy, że oprogramowanie rejestruje dane osoby komentującej (IP, czas), które na wniosek prokuratury, sądu lub policji mogą zostać przekazane celem ścigania sprawców czynów sprzecznych z prawem.

Więcej informacji w regulaminie komentarzy.