GOTUJ Z FAKTAMI OŚWIĘCIM. Zapiekanka z kalafiora

Jola Wodniak  |   Kulinaria  |   6 stycznia 2013 18:22
Udostępnij

MATERIAŁ SPONSOROWANY
Naturhouse poleca zapiekankę z kalafiora.

Co potrzeba?

250g brokułów ( różyczki), 250g kalafiora ( różyczki), 100 g serka białego kanapkowego, 3 łyżki jogurtu greckiego, 200g startego sera mozarella i 200 g szynki drobiowej.

Jak przygotować?

Różyczki brokułów i kalafiora ugotować w lekko osolonej wodzie na półtwardo (ok. 7-8 min).

Serek z jogurtem do garnka wrzucić i rozpuścić na bardzo małym ogniu tak, aby powstał jednolity sos (uważać, aby składniki się nie zważyły). Dodać świeżo zmielony pieprz i odstawić danie z ognia.

Kalafior i brokuły przełożyć do miski, zalać jogurtowym sosem, dodać pokrojoną w paski wędlinę i bardzo delikatnie wymieszać. Następnie przełożyć do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia.

Całość posypać startym serem mozarella  i zapiekać 10-15 min. w temperaturze 180 ° C.

Jak podawać?

Po wyciągnięciu z piekarnika podawać z sałatą.

Smaczego

Nasz FunPage na facebook

Godziny otwarcia:
Poniedziałek, Środa: 9:00 – 18:00
Wtorek-Czwartek: 8:00 – 16:00
piątek 8:00 – 14:00

Aby umówić się na bezpłatną konsultację wystarczy kliknąć w poniższy przycisk:

{jathumbnail off}

Najnowsze realizacje wideo

.
Kalendarium
Reklama
. . . . . . . . . . . . . . .