GOTUJ Z FAKTAMI OŚWIĘCIM. Racuszki twarogowe

Jola Wodniak  |   Kulinaria  |   6 stycznia 2013 10:17
Udostępnij


MATERIAŁ SPONSOROWANY
Tym razem Naturhouse przygotował racuszki twarogowe, które mogą być ciekawym pomysłem na karnawałowy deser.

Co potrzeba?

250 g twarogu, 1 jajko, łyżeczka miodu, kropla aromatu waniliowego, szczypta sody oczyszczonej, 1/4 szklanki mąki żytniej, 50 ml mleka, jogurt naturalny oraz łyżeczka konfitury nisko słodzonej.

Jak przygotować?

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, miód, sodę, mąkę i kroplę aromatu. Wszystko wymieszać. Smażyć racuszki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią.

Jak podawać?

Podawać z jogurtem wymieszanym z konfiturą. Można użyć świeżych owoców do udekorowania.

Smacznego

Nasz FunPage na facebook

Godziny otwarcia:
Poniedziałek, Środa: 9:00 – 18:00
Wtorek-Czwartek: 8:00 – 16:00
piątek 8:00 – 14:00

Aby umówić się na bezpłatną konsultację wystarczy kliknąć w poniższy przycisk:

{jathumbnail off}

Najnowsze realizacje wideo