Grillowy sukces uczennic z Ekonomika – FOTO

Marcin Cichowski  |   Fakty,Kulinaria  |   29 września 2016 06:00
Udostępnij
Dziewczęta z Powiatowego Zespołu Nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu zdobyły mistrzostwo podczas Zatorskich Żniw Karpiowych.


Do konkursu przystąpiło sześć szkół z Oświęcimia, Zatora, Krakowa, Radoczy oraz Suchej Beskidzkiej. Oświęcimski ekonomik reprezentowały Aleksandra Szulc oraz Justyna Chełczyńska, uczennice klasy IV TG b.

Jury oceniało strój kucharski, profesjonalizm pracy – organizację i porządek na stanowisku pracy, dobór składników, zużyty surowiec, a także smak, wygląd i aranżację potrawy. Najwyżej oceniono efekt pracy reprezentantek oświęcimskiego ekonomika, które przygotowały pysznego karpia grillowanego z nutą pieprzowo-orzechową.

Dziewczęta, które do konkursu przygotowała nauczycielka gastronomi Elżbieta Płotkowiak. W nagrodę otrzymały profesjonalne wypiekacze do chleba, które z pewnością pomogą im doskonalić profesjonalne umiejętności.

 

Najnowsze realizacje wideo