Magda Gessler u zatorskich uczniów – FOTO

0 Paweł Wodniak  |   Fakty,Kulinaria  |   23 listopada 2017

Kulinarna celebrytka Magdalena Gessler gościła w Wielozawodowym Zespole Szkół w Zatorze. Pod jej okiem uczniowie przygotowali zatorskiego karpia.

Magda Gessler przyjechała do podoświęcimskich Babic, by w ramach „Kuchennych rewolucji” z Marysieńki stworzyć „Zajazd babski”. Lokal ma serwować specjały starej kuchni i dania lokalne.

Fragment programu, którego odcinek na antenie TVN widzowie zobaczą wiosną, restauratorka postanowiła nagrać w Zatorze. Nie bez znaczenia jest fakt, że WZS dysponuje jedną z najnowocześniejszych pracowni gastronomicznych w Polsce.

Uczniowie szkoły, Kamila Korecka, Dominika Dzidek i Łukasz Milowski, pod okiem kulinarnej mistrzyni przygotowali słynnego zatorskiego karpia.

Jednak nie tylko Magda Gessler zainteresowała się karpiami. W ostatnich dniach widzowie programu „Okrasa łamie przepisy” mogli obejrzeć prowadzącego go kucharza Karola Okrasę, gotującego pomiędzy stawami zatorskimi.

Powstały tam czosnkowy kapuśniak na karpiu, zapieczony na złoto karp w kapuście i pomidorach, pikantna zapiekanka z karpia i słodkie bataty oraz karp z rusztu.

 

Komentarze

Zostaw komentarz


Redakcja portalu zastrzega sobie prawo usuwania komentarzy obraźliwych dla innych osób, zawierających słowa wulgarne lub nie odnoszących się merytorycznie do tematu artykułu, wpisu, obiektu. Informujemy, że oprogramowanie rejestruje dane osoby komentującej (IP, czas), które na wniosek prokuratury, sądu lub policji mogą zostać przekazane celem ścigania sprawców czynów sprzecznych z prawem.

Więcej informacji w regulaminie komentarzy.

Kalendarium
. . . . .
. . .
.
Archiwa