najnowsze wpisy
Najlepsza pizza na imprezę – którą pizzerię kocha Kraków?

Najlepsza pizza na imprezę – którą pizzerię kocha Kraków?

Gdy włoski przysmak pojawił się w Polsce, Polacy pokochali go niemal natychmiast. Dziś wszedł do naszego obiadowego repertuaru na stałe i nic nie wskazuje na to, by miał z niego wypaść. Pizza to jednak nie tylko sposób na szybki obiad na mieście, ale przede wszystkim podstawa imprezowego menu.

Pączek powninien zmieścić się w dłoni

Pączek powninien zmieścić się w dłoni

Katarzyna Bosacka w studiu „Dzień Dobry TVN” wytłumaczyła, w jaki sposób można rozpoznać prawdziwego, dobrego pączka.

więcej 0
8 lutego 2018
x-news
W tłusty czwartek jedzą je niemal wszyscy – FILM

W tłusty czwartek jedzą je niemal wszyscy – FILM

W tłusty czwartek pączki jedzą niemal wszyscy Polacy. Jak wynika z badań, tego dnia aż jedna trzecia Polaków zjada średnio trzy pączki.

więcej 0
7 lutego 2018
x-news
Cynamonowe muffiny z jabłkami

Cynamonowe muffiny z jabłkami

Cynamon i jabłka to świetne połączenie. Przepis na muffiny jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia – nie potrzebujemy nawet miksera. Są dość słodkie więc zawsze możemy dodać trochę mniej cukru.

Magda Gessler u zatorskich uczniów – FOTO

Magda Gessler u zatorskich uczniów – FOTO

Kulinarna celebrytka Magdalena Gessler gościła w Wielozawodowym Zespole Szkół w Zatorze. Pod jej okiem uczniowie przygotowali zatorskiego karpia.

więcej 0
23 listopada 2017
Paweł Wodniak
Okrasa łamie przepisy. Zatorskie karpie

Okrasa łamie przepisy. Zatorskie karpie

Karol Okrasa, dobrze znany kucharz z programu „Okrasa łamie przepisy” zaprosił widzów na kulinarną podróż do Zatora, gdzie hoduje się słynnego karpia.

więcej 0
23 listopada 2017
Marcin Cichowski
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Babicach

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Babicach

Magda Gessler przyjedzie do Babic, żeby zrobić rewolucję w jednym z lokali. Czy się uda? Zobaczymy niebawem w stacji TVN.

więcej 0
17 listopada 2017
Jola Wodniak
Dzień ziemniaka w Ekonomiku – FOTO

Dzień ziemniaka w Ekonomiku – FOTO

Uczniowie oświęcimskiego Ekonomika przeżyli świetny piknik integracyjny, od trzech lat nazywany „Dniem ziemniaka”. To warzywo było tematem przewodnim, ale nie jedynym.

więcej 0
4 października 2017
Paweł Wodniak
Placki z selera i zupa kokosowa, czyli Gaja Kuroń w kuchni

Placki z selera i zupa kokosowa, czyli Gaja Kuroń w kuchni

W kuchni „Dzień Dobry TVN” po raz pierwszy rządziła Gaja Kuroń, siostra Jana Kuronia. Podzieliła się ona swoimi ulubionymi jesiennymi przepisami.

więcej 0
26 września 2017
x-news
Jak zrobić pyszny sos barbecue?

Jak zrobić pyszny sos barbecue?

Mało kto wie, że zrobienie sosu barbecue to tak naprawdę bułka z masłem.

więcej 0
20 sierpnia 2017
x-news
1 2 11
Kalendarium
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



Archiwa